Heeft u knieatrose? Met Arthrosamid® heeft u een nieuw type behandeling en een doeltreffend alternatief voor de huidige therapieën. Deze niet-afbreekbare hydrogel wordt in uw knie geïnjecteerd en neemt de werking van het kraakbeen over. Arthrosamid®zorgt voor veilige en langdurige pijnverlichting; dat met één injectie.

Lees meer over wat knieartrose is en wat Arthrosamid® voor u kan betekenen.

WAT IS KNIEARTROSE?

Artrose is slijtage van het kraakbeen. Het kraakbeen, dat normaal gesproken de kniebeweging soepel maakt, is geheel of gedeeltelijk weggesleten. De botuiteinden van uw boven- en onderbeen worden ruw en uw knie beweegt uiteindelijk ‘bot op bot’. U ervaart pijn bij een kniebeweging en u kunt soms een krakend of klikkend geluid in uw knie horen.

Behalve door ouderdom kan artrose ook ontstaan door:

 • overbelasting of een verkeerde stand van de botten
  (O-benen of X-benen)
 • ziekte, zoals reuma
 • letsel, bijvoorbeeld een breuk in een kniegewricht.

KLACHTEN BIJ ARTROSE

Heeft u last van een versleten knie? Afhankelijk van de mate van slijtage en de plek kunt u last hebben van de volgende klachten:

 • Nachtelijke pijn in de knie of pijn na een tijd stilzitten
 • Pijn bij traplopen, het opstaan uit een stoel en hurken
 • Dikke knie die soms warm aanvoelt
 • Een andere stand van uw knie dan vroeger/normaal
 • Een krakend of schrapend gevoel als uw knie beweegt.

Artrose veroorzaakt een steeds erger wordende pijn bij het bewegen. Omdat de botuiteinden langs elkaar schuren, kan beweging voor een hoorbaar krakend geluid zorgen. Zwelling en stijfheid zorgen ervoor dat u uw knie niet meer goed kan buigen en strekken. Omdat er kraakbeen verdwijnt, ontstaat speling in het gewricht. Dit kan een instabiel gevoel geven. Een versleten knie veroorzaakt meestal pijn bij lopen, traplopen en lang staan. Fietsen geeft in de regel veel minder klachten.

BEHANDELING

Er is geen blijvende genezing en tot nu toe waren de behandelingen gericht op het bestrijden van de symptomen. Dit zijn onder andere:

 • Lichaamsbeweging 
 • Gewichtsverlies
 • Pijnstillende medicatie
 • Viscosupplementatie-injectie
 • Beugel
 • Fysiotherapie

Wanneer deze therapieën falen, is een (volledige) knievervangende operatie vaak de enige optie. Dingen staan op het punt te gaan veranderen. Als u dan toch voor de keuze staat, wilt u natuurlijke de beste en meest duurzame oplossing; de Conformis knie. Deze knieprothese is 100% op maat.

Klik hier als u meer wilt weten over de Conformis knieprothese.

WAT IS ARTHROSAMID®?

Heeft u knieatrose? Arthrosamid® is een nieuw type behandeling en een doeltreffend alternatief voor de huidige therapieën. Arthrosamid® is gebaseerd op een innovatieve, niet-afbreekbare hydrogeltechnologie en bestaat voor 97,5% uit water, en 2,5% uit een gekruiste polyacrylamide structuur bestaat. Arthrosamid® wordt in uw knie geïnjecteerd en neemt de werking van het kraakbeen over.

Arthrosamid® dempt het gewricht en zorgt voor vermindering van uw pijn en stijfheid. Het bevordert beweging. Testen hebben aangetoond dat Arthrosamid® veilig is en langdurige pijnverlichting kan geven. Arthrosamid® zorgt voor veilige en langdurige pijnverlichting; dat met één injectie. U komt weer in beweging!

WAT IS HET VERSCHIL MET ANDERE KNIE INJECTIEMIDDELEN?

Arthrosamid® verschilt van de viscosupplementatie-injecties zoals hyaluronzuur (HA), plaatjesrijk plasma (PRP) en regeneratieve stamceltherapie. In tegenstelling tot deze behandelingen wordt Arthrosamid® een geïntegreerd deel van het zachte synoviale weefsel in het gewrichtskapsel en kan het langer werken. In de klinische onderzoeken hadden patiënten er na 104 weken nog steeds baat bij.

WAT ZIJN DE BIJWERKINGEN VAN ARTHROSAMID®?

Voordat u een injectie met Arthrosamid® krijgt, krijgt u ook een plaatselijk verdovingsmiddel, dat een beetje kan prikken, om het gebied rond uw knie te verdoven. In onderzoeken zijn geen ernstige bijwerkingen in verband met Arthrosamid® gemeld. De meest gemelde bijwerkingen waren aan de injectie gerelateerde milde tot matige pijn en/of gewrichtszwelling, die over het algemeen van voorbijgaande aard waren.

DE VOORDELEN VAN ARTHROSAMID®

Arthrosamid® dempt het gewricht en zorgt voor vermindering van uw pijn en stijfheid. Het bevordert beweging. Testen hebben aangetoond dat Arthrosamid® veilig is en langdurige pijnverlichting kan geven.
U komt weer in beweging!

LEES MEER OVER DE GESCHIEDENIS VAN ARTHROSAMID®