Arthrosamid®, een intra-articulaire injectie met polyacrylamide hydrogel (iPAAG), is een niet-afbreekbare injectie met één dosis die een langwerkende symptomatische behandeling geeft aan volwassen patiënten met knieartrose.

  • Arthrosamid® wordt opgenomen in het synoviale weefsel van het binnenste gewrichtskapsel en vermindert de stijfheid van de gewrichten
  • Arthrosamid® vormt een dempend membraan dat bestaat uit de hydrogel, ingebed in een raster van fijn weefselnetwerk, bedekt door een synoviale laat
  • Arthrosamid® vermindert de pijn en verbetert de functie van de knie die getroffen is door artrose.

De niet-absorbeerbare, niet-afbreekbare en niet-migrerende eigenschappen van Arthrosamid® zorgen voor een duurzame demping van het binnenste weefsel van het gewrichtskapsel.

Arthrosamid® is goedgekeurd voor de symptomatische behandeling van knieartrose, zodat elke patiënt met deze aandoening ervoor in aanmerking kan komen. Behandeling met Arthrosamid® is echter niet voor iedereen geschikt. Uw arts is de beste persoon om u te adviseren, maar er zijn situaties waarin u Arthrosamid® niet moet gebruiken (contra-indicaties)*:

  • Als u een infectie heeft op of in de buurt van de injectieplaats.
  • Als u hemofilie heeft of een antistollingsbehandeling krijgt.
  • Als u in de afgelopen 6 maanden een knievervangende operatie of knieartroscopie heeft ondergaan.

*Dit is geen volledige lijst van contra-indicaties. Neem contact op met uw arts om te zien of Arthrosamid® u kan helpen.

Nee, Arthrosamid® is alleen goedgekeurd voor de symptomatische behandeling van knieartrose.

Waarin verschilt Arthrosamid® van andere injecties?Arthrosamid® verschilt van de viscosupplementatie-injecties zoals hyaluronzuur (HA), plaatjesrijk plasma (PRP) en regeneratieve stamceltherapie. In tegenstelling tot deze behandelingen wordt Arthrosamid® een geïntegreerd deel van het zachte synoviale weefsel in het gewrichtskapsel en geeft het een langwerkende en aanhoudende pijnverlichting.