Arthrosamid® wordt toegediend als een enkele injectie in de intra-articulaire holte van de knie door een gekwalificeerde specialist zoals een orthopedisch chirurg of een reumatoloog. In tegenstelling tot een operatie, is de injectie een minimaal invasieve procedure die poliklinisch bij u kan worden uitgevoerd. Vóór de injectie krijgt u een plaatselijk verdovingsmiddel om het gebied rond de injectieplaats te verdoven en een antibioticum om u tegen infectie te beschermen.

Voordat u een injectie met Arthrosamid® krijgt, krijgt u ook een plaatselijk verdovingsmiddel om het gebied rond uw knie te verdoven. De meest voorkomende ongewenste voorvallen (bijwerkingen) in klinische onderzoeken waren injectiegerelateerde milde tot matige pijn en of milde zwelling gedurende de eerste weken tot maanden na de injectie.

Arthrosamid® vermindert uw pijn en stijfheid en helpt bij het bewegen. Het is aangetoond dat het veilig is en langdurige en aanhoudende pijnverlichting kan geven, waardoor uw kwaliteit van leven verbetert met één injectie van 6 ml.

Zoals bij elke invasieve gewrichtsprocedure is het raadzaam de patiënt te adviseren de eerste twee dagen na de injectie geen zware activiteiten te ondernemen.

Tijdens de eerste week na de injectie kunnen zich enkele voorbijgaande reacties voordoen die verband houden met de injectie, zoals lichte tot matige pijn op de injectieplaats of zwelling rond de knie.

De eerste weken na injectie zult u waarschijnlijk geen enkele verbetering opmerken. Arthrosamid® moet echt in het kapsel ‘ingroeien’ alvorens het gaat werken. De meeste patienten ervaren een start van de werking tussen de 4 en 6 weken.