Kom weer in beweging met Arthrosamid®

Lees hoe onze ambassadeurs weer in beweging zijn gekomen met Arthrosamid® .

ARTHROSAMID® HEEFT MIJ WEER IN BEWEGING GEBRACHT

Na een lange periode van ‘knie-gedoe’ als gevolg van flinke artrose krijgt Jan op maandag 9 oktober 2023 de injectie met Arthrosamid. Sport is belangrijk voor Jan en vele jaren moest hij nadenken of een fysieke inspanning hem niet te veel last in de knieën zou geven. Nu kan hij weer zonder problemen lesgeven, traplopen, wandelen en fietstochten maken. Jan heeft zelfs weer een 1ookm-tocht op zijn racefiets gemaakt en op de ski’s gestaan. Hij heeft zijn ervaringen bijgehouden in een dagboek; van dagelijkse verslagen, naar verslagen per week en later per maand. 

Lees de laatste ervaringen van april 2024……

Jan Theunissen – Nederland 

ARTHROSAMID® HEEFT MIJ WEER IN BEWEGING GEBRACHT

“Sport, en voornamelijk tennis, was mijn lust en mijn leven. Ik was er ook zeer bedreven in. Een aantal jaren geleden kreeg ik last van mij knieën. De orthopeed constateerde tijdens een kijkoperatie een scheurtje in de meniscus (dat werd meteen bijgeschaafd) en beschadiging van het kraakbeen (artrose) graad 4.

Niets aan te doen en nog te jong voor nieuwe knieën. Advies: niet meer singelen en niet meer skiën. Dubbelen ging nog wel. Tot ik twee jaar geleden na een vriendschappelijk dubbelpartij zoveel pijn in mijn beide knieën had dat ik drie weken bijna niet meer de trap op of af kon en ook het lopen pijn deed. Ik ben met tennis gestopt.

Nu, acht weken na de behandeling met Arthrosamid® kan ik twee keer per week padellen en loop ik ieder weekend 18 holes. De knieën gaan goed. Ze zijn een dag na sport een beetje gevoelig, maar dat trekt snel weer weg.”

Marcel Wolfert – Nederland 

 

 

 

ARTHROSAMID® HEEFT MIJ WEER IN BEWEGING GEBRACHT

“Hallo allemaal, ik vertel heel graag mijn verhaal. Ik ben Martine, 54 jaar. Ik werk als operatieassistent en ben daarnaast bootcamptrainer. Beweging is dus heel belangrijk voor mij.

Vanwege artrose graad 3-4 zou ik eigenlijk op mijn 54ste een knieprothese moeten krijgen. Ik vind mijzelf echter nog veel te jong en ik sport nog veel te graag. In november 2022 heb ik een injectie met Arthrosamid® gekregen.

Arthrosamid® is nog redelijk nieuw in Nederland. Het is een barrièrevloeistof. Dat wil zeggen dat het de artrosestoffen tegenhoudt die pijn, vocht, ontstekingen en botgroei veroorzaken. De artrose blijft dus bestaan, maar nu na zes maanden zijn mijn klachten gewoon weg. Waarschijnlijk werkt het met één injectie wel tot vier jaar, of langer.

De foto hiernaast is genomen op 18 mei 2023 in Kos. Daar ben ik zonder klachten de berg op en af gerend.”  

Martine Somberg – Nederland – 54 jaar 

ARTHROSAMID® HEEFT MIJ WEER IN BEWEGING GEBRACHT

“Na een skiblessure in 2003 en vijf mislukte knieoperaties tot 2015, waren mijn kansen op een pijnloos leven grotendeels verkeken. Uitgesproken artrose van de knie beperkte mijn lichamelijke mogelijkheden: zelfs de trap naar de kelder van ons huis was een grote uitdaging.

Mijn familie is zeer sportief. Mijn beperkingen vormden dan ook een belasting, zowel voor mijn familie als voor mijn eigen geestelijke gezondheid. In de zomer van 2016 werd ik gevraagd of ik interesse had om deel te nemen aan een onderzoek naar injecties met Arthrosamid®. De eerste week na de laatste injectie had ik kniepijn en ik maakte me grote zorgen dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Maar na een week verdween de pijn. Ik had ineens veel minder last en minder pijn dan voorheen… Maandenlang heb ik eigenlijk alleen maar zitten wachten tot mijn ‘oude’ pijn weer terug zou komen. Maar dat gebeurde niet!

Ik ben niet 100% pijnvrij, maar mijn pijn is waarschijnlijk met ongeveer 80-85% verminderd in het dagelijks leven en er is inmiddels vijf jaar verstreken na mijn injectie. Ik kan iedereen met artrose in de knieën een behandeling met Arthrosamid® aanraden.”

G K – Denemarken – 57 jaar

ARTHROSAMID® HEEFT MIJ WEER IN BEWEGING GEBRACHT

“Ik ben fit en gezond en sport de meeste dagen, ik eet goed, heb nooit gerookt of alcohol gedronken. Ik kreeg de diagnose artritis toen ik 61 was. Er werd niet veel hulp geboden via de normale medische diensten en wat werd aangeboden was niet effectief. Zelfs pijnstillers en elektronische apparaten mochten niet baten. Mijn prognose voor de lange termijn was dat ik op mijn zeventigste in aanmerking zou komen voor vervangende knieën.

Ik kon niet meer hardlopen en sporten en door de extreme pijn kon ik niet meer goed slapen. Het gebrek aan slaap en het stoppen met sporten beïnvloedde mijn levensstijl, gewicht en geestelijke gezondheid. Na vier jaar pijn, kreeg ik drie jaar geleden mijn eerste injectie met Arthrosamid®. Het effect trad vrijwel onmiddellijk in en ik had de eerste fatsoenlijke nachtrust sinds jaren. Ik ben nu pijnvrij en kan weer dagelijks hardlopen en sporten. En het beste van alles is dat ik goed slaap zonder pijn. Ik voel me weer veel beter en heb een betere kwaliteit van leven.

Dit was de beste remedie en de beste beslissing die ooit is genomen.”

C McG MBE – Verenigd Koninkrijk – 67 jaar

ARTHROSAMID® HEEFT MIJ WEER IN BEWEGING GEBRACHT

“Vijf jaar geleden kreeg ik een injectie in mijn linkerknie met zes ml Arthrosamid®. Voor de injectie kon ik niet lopen en zat ik in een rolstoel. Ik kon mijn dochter, die in een appartement zonder lift woont, niet bezoeken omdat ik de trap niet op kon. Na de behandeling met Arthrosamid® kon ik met een krukken lopen en kon ik zelfs de trap oplopen en mijn dochter bezoeken.

Nu, vijf jaar later, kan ik nog steeds lopen, zelfs met maar één kruk. Deze behandeling heeft mijn kwaliteit van leven echt drastisch veranderd.”

J H – Denemarken – 71 jaar

ARTHROSAMID® HEEFT MIJ WEER IN BEWEGING GEBRACHT

“Na een knievervanging van mijn linkerknie wist ik hoe pijnlijk en langdurig de revalidatie- en herstelperiode zou zijn als ik aan mijn rechterknie zou worden geopereerd. Ik nam regelmatig voorgeschreven pijnmedicatie in en had met matig succes een behandeling met steroïden gekregen.

Daarom was ik erg blij dat ik Arthrosamid® in mijn knie kon proberen. Dit was in 2017. De behandeling zelf met de naald was relatief pijnloos, hoogstens een beetje ongemakkelijk. Ik kon meteen na de behandeling weer lopen. Mijn pijn verminderde in de loop van de volgende dagen en de daaropvolgende weken tot een aanvaardbaar en comfortabel niveau. Dat had ik in jaren niet meer gehad.

Ik sta nu te popelen om in 2021 verdere behandeling te krijgen.”

E M – Verenigd Koninkrijk

Arthrosamid® is goedgekeurd voor de symptomatische behandeling van knieartrose. Elke patiënt met deze aandoening is mogelijk geschikt.

Kom weer in beweging met Arthrosamid®

Meer informatie